Tilmeld nyhedsbrev


Log ind

Jøma bliver dansk eneforhandler af Leguan-lifte

Jøma Lift Teknik føjer nu Leguans kompaktlifte til sortimentet. Firmaet forventer, det åbner op for nye, interessante kundegrupper.

Liftforhandleren Jøma Lift Teknik er i forvejen dansk eneforhandler af blandt andet Genie-lifte, men nu udvider den koldingensiske virksomhed med endnu et soloforhandlerskab. Denne gang drejer det sig om det finske varemærke Leguan, der ifølge direktør Jørgen Martinsen fra Jøma Lift Teknik passer rigtig godt sammen med liftfirmaets andre produkter.

– Med Leguans produkter får vi en helt ny mulighed for at tilbyde kompakte, selvkørende kvalitetslifte med og uden bælter, forklarer han og fortsætter:

– Forhandlingen af Leguan åbner op for en række nye kundegrupper, som vi ikke har kunnet tilbyde de rigtige lifte tidligere. Det drejer sig blandt andet om skovbrugere, forlystelseshaver og parker.

160_2

Robuste og terrængående

Især når en lift skal bruges i skove og ujævnt terræn, stiller det nogle særlige krav til kvaliteten, og dem opfylder Leguan ifølge Jørgen Martinsen fuldt ud.

– Leguans lifte er bygget til at begive sig ud i uvejsomme landskaber, hvor mange andre lifte – også med bælter – må give fortabt. Som noget unikt har maskinerne en jernplade, som beskyttelse i bunden, og dermed risikerer man ikke, at en træstub ødelægger ledninger og karrosseri, forklarer lifteksperten, der også fremhæver de 26 centimeters frihøjde som et særligt plus.

Leguans topfart er ifølge Jørgen Martinsen også i en klasse for sig. Mange af konkurrenternes maskiner kører mellem to og tre kilometer i timen i ujævnt terræn, mens Leguans kører et sted mellem fire og fem kilometer i timen.

– Det betyder naturligvis meget for fagfolk, der bruger liften meget. Faktisk kan den ekstra hastighed gøre en verden til forskel for mange, supplerer han.

Forskellige højder

I sortimentet har Leguan flere forskellige lifthøjder for at matche forskellige kundebehov. Liftene findes således i tre forskellige højder fra 12,5 til 16 meter, og inden længe bliver der tilføjet endnu en lift til sortimentet.

Ifølge Jørgen Martinsen er Leguans produkter et godt alternativ til trailerlifte, som ofte bruges i eksempelvis uvejsomt terræn.

– Med en selvkørende lift som Leguans bevæger du dig meget hurtigere end med en trailerlift, samtidig med du får en større frihed til at bevæge dig over store ujævnheder. Derfor er det vores forventning, at de nye lifte vil tage markedsandele fra trailerliftene eksempelvis på byggepladser og i skovbrug – blandt andet også fordi prisen på de to typer af lifte er stort set ens, forklarer han.

Leguans lifte bliver udviklet og produceret til at arbejde i det skandinavise klima. Virksomhedens fabrik, som er en del af Avant-gruppen, er placeret i den sydlige del af Finland.

Liftene forventes at komme til Danmark i uge 46, hvorfra der vil være mulighed for at prøvekøre liftene.

 

 

Comments are closed.